El doctor Vicente Faus ens explica en este interessant article com es pot regenerar el teixit ossi, una intervenció necessària en moltes ocasions per a col·locació d’implants dentals
En algunes ocasions, la pèrdua de peces dentals després d’un traumatisme, una fractura en els maxil·lars, o una malaltia periodontal té com a conseqüència la disminució de teixit ossi que dificulta la col·locació d’implants dentals per a substituir els dents perduts.
En estos casos, és fonamental realitzar un estudi previ detallat per mitjà de radiografies o escàners 3 D que permetrà determinar si el pacient té el que els experts odontòlegs consideren una quantitat estàndard d’os de qualitat en la zona maxil·lar (10mm d’altura i 5 mm de grossària aproximadament) . Esta seria la situació mínima ideal per a poder col·locar implantes dentals.
L’os és un teixit dinàmic en constant reabsorció i formació amb una capacitat única de regenerar-se, pel que si el pacient no té esta quantitat mínima d’os de qualitat, és possible procedir a la regeneració del teixit ossi amb unes tècniques que varien en funció de la quantitat d’os a restablir i de la forma i lloc on falte massa òssia. Tenint en compte estes variable, l’odontòleg triarà la tècnica més adequada: farcit ossi, empelt, regeneració guiada, administració de plasma ric en factors de creixement o farcit del si maxil·lar.
En què consisteix la regeneració òssia aplicada a l’odontologia?
En Clinicafaus portem anys aplicant estes tècniques, i l’experiència ens demostra que produïxen uns resultats excel·lents per a tot tipus de pacients, també per a les persones d’avançada edat, que gràcies als avanços en la tecnologia poden disfrutar d’una major qualitat de vida.
*El Doctor Vicente Faus Matoses és President de la Societat Espanyola d’Odontologia Conservadora i Estètica i professor associat de la Universitat de València
Noticia: Algemesiweb.es